ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στη δυτική Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στη δυτική Ελλάδα τον Φεβρουάριο
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 47 τραυματίστηκαν σε 42 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που καταγράφηκαν στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Αντίθετα, τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν συμβεί 27 τροχαία, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 38.

Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας κ.ά.

Επίσης, με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν 4.758 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.668 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 1.581 για υπερβολική ταχύτητα, 345 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 236 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 151 για αντικανονικό προσπέρασμα, 68 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ