ΕΛΛΑΔΑ

Η ομολογία του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία του οδηγού ταξί

Η ομολογία του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία του οδηγού ταξί
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

"......αυτα τα ρούχα που μας περιγράφετε τα φορούσε πριν λίγο ο συνάδελφος που βρήκαμε στο δρόμο.." ήταν η φράση αστυνομικού της Καστοριάς όταν είδαν σε κάμερα ασφαλείας το υλικό που είχε καταγράψει το δράστη την ώρα που έμπαινε στο ταξί. Όμως δεν μπορούσαν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά διέκριναν πολύ καλά τα ρούχα του.

Οι αστυνομικοί λοιπόν που έβλεπαν το υλικό συνδύασαν το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν είχαν δει τυχαία στο δρόμο τον ειδικό φρουρό. Μόνο που όταν τον είχαν συναντήσει δεν γνώριζαν ότι εκείνος επέστρεφε με τα πόδια από το σημείο της δολοφονίας του οδηγού ταξί.

Όλοι όσοι ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο αστυνομικό γραφείο πάγωσαν και άρχισαν να αναζητούν τον ειδικό φρουρό.
Πάντως το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ένας μεγάλος γρίφος για τις αρχές καθώς από τη μια τα όσα λέει ο ειδικός φρουρός έχουν κενά και δεν γίνονται πιστευτά, όμως από την άλλη δεν μπορούν να βρουν στοιχεία που να οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι το κίνητρο του ήταν η ληστεία και μάλιστα ότι δεν την είχε σχεδιάσει από την αρχή αλλά το αποφάσισε ξαφνικά ενώ ήταν ήδη μέσα στο ταξί.

"..... ξαφνικά την ώρα που ήμουν ήδη μέσα στο ταξί αποφάσισα να τον οδηγήσω σε μια περιοχή που την ξέρω καλά γιατί εκεί έχει κτήματα η σύζυγος μου και να τον λήστεψω εκεί. Όταν όμως φτάσαμε στο σημείο και έβγαλα το όπλο για να του πάρω τα λεφτά εκείνος αντέδρασε βγήκε από το αμάξι και τον πυροβόλησα. Τα οικονομικά μου ήταν χάλια και αυτό με έφτασε στη ληστεία ..."είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ο δράστης.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση τον ρώτησαν πολλές φορές αν γνώριζε το θύμα και εκείνος απάντησε αρνητικά ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί μαρτυρία που να αναφέρει οτι δράστης και θύμα γνωρίζονταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ