ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στη χρήση μηχανημάτων laser από κέντρα αισθητικής

Τέλος στη χρήση μηχανημάτων laser από κέντρα αισθητικής
onmed.gr

«Φρένο» στη χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης laser από αισθητικούς στα εργαστήρια αισθητικής βάζει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, απαγορεύεται στον αισθητικό να κάνει χρήση λέιζερ ακόμα και με την υπόδειξη ή την καθοδήγηση κάποιου γιατρού. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέϊζερ (laser) μπορεί να γίνεται μόνο από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπηρεσιακό σημείωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κ.Ε.Σ.Υ. από τις 03-02-2017 «απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας».

Το υπουργείο Υγείας στην εγκύκλιό του αναφέρει επίσης ότι "από το συνδυασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της ανωτέρω γνωμοδότησης προκύπτει ότι το μηχάνημα αποτρίχωσης λέϊζερ (laser):

α) αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ