ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ο πρώτος στόχος των «τρομοπακέτων» - Ποιοι φαίνονται ως αποστολείς

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ο πρώτος στόχος των «τρομοπακέτων» - Ποιοι φαίνονται ως αποστολείς
EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Προορισμό οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης είχαν τα νέα «τρομοπακέτα» που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι, μετά τα δύο πρώτα που εστάλησαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία με παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους στόχους των πακέτων με τα εκρηκτικά είναι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τα άλλα επτά πακέτα είχαν στόχους οικονομικούς παράγοντες σε όλη την Ευρώπη.

Γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων και της Ε.Ε., καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αναφέρονται ως παραλήπτες στα υπόλοιπα 7 ύποπτα τρομοπακέτα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι φάκελοι δεν αναγράφουν ως αποστολείς εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δύο προηγούμενοι, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αλλά πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομίας και οικονομολόγους, εκ των οποίων, ο ένας τουλάχιστον, διετέλεσε και σε θέση κυβερνητική στο παρελθόν.

ELTA20

Ύστερα από τα δύο δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν σταλεί από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στο κτίριο του ΔΝΤ στη Γαλλία, η ελληνική αστυνομία είχε στρέψει την προσοχή της σε πιθανά τρομοδέματα που δεν έχουν σταλεί στους αποδέκτες τους στο εξωτερικό. Και η έρευνα αυτή απέδωσε καρπούς, αφού μετά από μία μεγάλη επιχείρηση και με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, εντόπισαν 8 ύποπτα πακέτα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Κρυονερίου.

Και τα οκτώ δέματα καταστράφηκαν από το Τμήμα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά πριν από αυτή τη διαδικασία η αστυνομία είχε συλλέξει σημαντικά στοιχεία.Το πιο σοβαρό είναι πως και τα οκτώ δέματα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν την ίδια συνδεσμολογία με εκείνη των δύο πακέτων σε Β. Σόιμπλε και ΔΝΤ. Πάντως, στην πρώτη περίπτωση το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε ως παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και ως υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη δεύτερη περίπτωση του πακέτου με τα εκρηκτικά είχε παραλήπτη το στέλεχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.

Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ