Φωτιά στο τέμενος Βογιαζήτ στο κέντρο του Διδυμοτείχου (pics&vid)
Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα τέμενος στο κέντρο του Διδυμοτείχου. Η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα στο τέμενος Βογιαζήτ, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο και να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του τεμένους.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Οι ζημιές δείχνουν να είναι εκτεταμένες καθώς δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα δυνατότητα κατάσβεσης της πυρκαγιάς από αέρος, ενώ η έντονη παρουσία ξύλου στο εσωτερικό του Τεμένους τροφοδοτεί συνεχώς τη φωτιά.



Πηγή: radioevros.gr
Πηγή: radioevros.gr
Πηγή: radioevros.gr
Το Τέμενος Βαγιαζήτ που έχει κτιστεί κατά τον 14ο αιώνα έχει τεράστια πολιτισμική αξία και μέσα στο 2017 αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι πρώτες εργασίες αναστήλωσης του.
Ανήλικη εντοπίστηκε μόνη σε λεωφορείο στη Βούλα – Είπε ότι την χτυπούσαν οι γονείς της και έφυγε από το σπίτι
11:49
Χαρδαλιάς: «Xρηματοδοτούμε 23 δομές για 617 ΑμεΑ με 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως»
11:44
Η Μαδρίτη καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ξανανοίγει την πρεσβεία της στην Τεχεράνη
11:41
Διατροφή, ύπνος, άσκηση και... αισιοδοξία - Πώς σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας
11:30