ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλαούρας: Επέστρεψα τη σύνταξη-Συνταξιούχοι ΤτΕ: Σιγά μην το έκανες, αν δεν το καταγγέλαμε

Μπαλαούρας: Επέστρεψα τη σύνταξη-Συνταξιούχοι ΤτΕ: Σιγά μην το έκανες, αν δεν το καταγγέλαμε

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας έλαβε την «13η» σύνταξη, το έκτακτο βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση τα περασμένα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι το σύστημα χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος είχε πολλά κενά σε ό,τι αφορά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε ποιοι θα λάβουν την 13η σύνταξη και ποιοι όχι.

Ο Γεράσιμος Μπαλαούρας μιλώντας στο CNN Greece το πρωί της Πέμπτης, παραδέχθηκε μεν ότι έλαβε το συγκεκριμένο βοήθημα, ξεκαθάρισε δε πως το επέστρεψε στον φορέα από τον οποία παίρνει την σύνταξή του, ως πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Διαφορετική ωστόσο είναι η οπτική που δίνουν στη συγκεκριμένη ενέργεια οι συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέστρεψε αυτοβούλως τα χρήματα αυτά, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει έπειτα από δική τους παρέμβαση.

Όπως εξήγησε στο CNN Greece ο Ευάγγελος Γερανιωτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση της επιστροφής των 300 ευρώ προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων και στον Σύλλογο Εργαζομένων Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από την αποκάλυψη του γεγονότος, που έγινε με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων, στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται: «πληροφορηθήκαμε ότι ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώζει», καρπούται το δωράκι των 300€ ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ».

anakoinosiTtE copy

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο κ. Μπαλαούρας με επιστολή του προς τους συλλόγους των Συνταξιούχων και των Εργαζομένων της ΤτΕ, στις 18 Ιανουαρίου 2017, εννέα μέρες μετά την αποκάλυψη, έκανε γνωστό ότι διαθέτει το ποσό αυτό προς τους δύο συλλόγους.

MBALAOURAS 1

Το ακριβές είναι, σύμφωνα με τον κ. Γερανιωτάκη, ότι ο κ. Μπαλαούρας δεν επέστρεψε τα χρήματα αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το λάθος, τα επέστρεψε μετά την αντίδραση που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του Συλλόγου των Συνταξιούχων και μάλιστα καθυστερημένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ