ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας στο CNN Greece: Πήρα την 13η σύνταξη, αλλά την επέστρεψα

Μπαλαούρας στο CNN Greece: Πήρα την 13η σύνταξη, αλλά την επέστρεψα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας, ήταν ένας από τους ...χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν την «13η σύνταξη», το περίφημο βοήθημα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα περασμένα Χριστούγεννα, προκαλώντας αντιδράσεις εντός κι εκτός συνόρων.

Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στο CNN Greece επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι ένας εκ των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.

Όπως εξήγησε, αυτό έγινε καθώς το σύστημα ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), «βλέπει» ποιοι παίρνουν σύνταξη μικρότερη από 850 ευρώ, που ήταν το όριο για τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος, κι έτσι βρέθηκε και ο ίδιος μεταξύ των δικαιούχων.

Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος κατά κάποιον τρόπο επέστρεψε το συγκεκριμένο επίδομα στον φορέα από τον οποίο παίρνει τη σύνταξή του, ως πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN Greece, μοίρασε το ποσό της 13ης σύνταξης στο Κοινωνικό Ταμείο των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος και στο απεργιακό Ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι οδεύει προς το κλείσιμό της. «Τα τεχνικά μέρη έχουν κλείσει, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες, ενώ τα υπόλοιπα που είναι σε εκκρεμότητα θα λυθούν σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο κ. Μπαλαούρας εκφράζοντας την πεποίθησή του πως σύντομα «θα έχουμε θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΔΕΗ, ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε πως αυτό είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση, καθώς «οι δανειστές επικαλούμενοι απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ζητούν κάποια πράγματα τα οποία εμείς τα διαπραγματευόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ