ΕΛΛΑΔΑ

«Αν δεν φωνάζαμε το παιδί θα ήταν νεκρό»: Μαρτυρίες σοκ για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

«Αν δεν φωνάζαμε το παιδί θα ήταν νεκρό»: Μαρτυρίες σοκ για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή
bloko.gr

«.....Ελάτε γρήγορα. Αν δεν βγαίναμε στα μπαλκόνια να φωνάζουμε το παιδί θα ήταν νεκρό. Από τα χτυπήματα τρανταζόταν το σώμα του στο οδόστρωμα». Αυτή είναι μια από τις μαρτυρίες αυτοπτών, που αποτελούν καταπέλτη για το ποιο στόχο είχαν τα άτομα που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον νεαρό φοιτητή κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μάρτυρες πήραν αμέσως τηλέφωνο στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης για να καταγγείλουν το περιστατικό, που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους και έκαναν λόγο για δολοφονικά χτυπήματα από τους δράστες στο κεφάλι του φοιτητή.

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραφε στους αστυνομικούς τον ξυλοδαρμό λέγοντας χαρακτηριστικά «...Χρυσαυγίτες σκοτώνουν στο ξύλο ένα παιδί και το σέρνουν στο οδόστρωμα. Δεν έχω τώρα οπτική επαφή μαζί τους φοβάμαι μήπως τον έχουν βάλει σε κάποιο κτίριο ...».

Μάλιστα, η αναφορά « Χρυσαυγίτες...» έκανε τους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στο σημείο να εκτιμήσουν ότι οι δράστες είναι άτομα γνωστά στη γειτονιά και ενδεχομένως τους βλέπουν οι κάτοικοι συχνά να βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογειων.

Και ενώ αυτοί οι δυο αυτόπτες μάρτυρες έδειχναν να ξέρουν και άλλα στοιχεία για τους δράστες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ήταν τους μίλησαν από κοντά ότι ο φόβος τους εμπόδιζε να μιλήσουν περισσότερο. Περιορίστηκαν στο να περιγράψουν τα ρούχα που φορούσαν οι δράστες και να περιγράψουν το σωματότυπό τους.

Όμως μόνο ένας μάρτυρας ήταν αυτός που από τη πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς που έψαχναν πόρτα πόρτα μαρτυρίες, ότι ένας από τους δράστες ήταν ο άνθρωπος που για χρόνια είχε την καφετέρια στέκι των χρυσαυγιτων στους Αμπελοκήπους. Τον κατονόμασε καθώς, όπως είπε, τον γνώριζε γιατί πήγαινε και ο ίδιος στην καφετέρια του.

Οι Αρχές μπόρεσαν να πάρουν μια μικρή κατάθεση από τον φοιτητή καθώς η κατάστασή του δεν επέτρεπε κάτι περισσότερο. Τους περιέγραψε τη δολοφονική επίθεση από τέσσερα άτομα που ήταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος αλλά και οι γονείς τους εκφράζουν ανοιχτά τους φόβους τους για νέες επιθέσεις και τόνισαν στις Αρχές ότι το τσαντάκι που έκλεψαν οι δράστες από το φοιτητή μετά τον ξυλοδαρμό είχε μέσα χαρτιά με τις διευθύνσεις των σπιτιών τους αλλά και κλειδιά. Ενώ κατήγγειλαν και ένα περίεργο περιστατικό όταν το βράδυ της Κυριακής άγνωστα άτομα έφτασαν έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ένας από τους γονείς του φοιτητή, και χτυπούσαν επίμονα τα κουδούνια χωρίς όμως να εμφανίζεται κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ