ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ζητά να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια

Κοζάνη: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ζητά να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Να αντισταθούν στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για δημόσια επιχείρηση ενέργειας» καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιο Σταθάκη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με ψήφισμά του.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, στο ψήφισμα, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίαση παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνεται ότι «η ενέργεια και τα νερά είναι δημόσια αγαθά – δεν ξεπουλιούνται».

Η Περιφέρεια θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για την Παρασκευή 7 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας από τους φορείς των εργαζομένων και την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στο ψήφισμα γνωστοποιείται, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και συναντήσεις του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, «ώστε να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα που εκπέμπει όλη η Δυτική Μακεδονία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ