ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έχασε 50.000 ευρώ στο δρόμο αλλά του τα επέστρεψαν...

Κρήτη: Έχασε 50.000 ευρώ στο δρόμο αλλά του τα επέστρεψαν...
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, ωστόσο θαύματα γίνονται ακόμα και σήμερα, αποδεικνύοντας ότι ευτυχώς υπάρχει ακόμα  ανθρωπιά.

 

Ο 47χρονος διασώστης του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, στην Κρήτη, έζησε μία τέτοια εμπειρία, που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι είναι αληθινή. Πριν από λίγες μέρες, έβαλε μέσα σε έναν φάκελο 50.000 ευρώ, με σκοπό να τα καταθέσει στην Τράπεζα για την αγορά αγροτικού μηχανήματος.

Ο φάκελος, τυλιγμένος σε πλαστικές σακούλες, μπήκε μέσα σε ένα σακίδιο μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα, και κρεμάστηκε στο τιμόνι της μηχανής του. Κάποιες άλλες δουλειές, καθυστέρησαν τον διασώστη του ΕΚΑΒ και δεν πρόλαβε την τράπεζα ανοιχτή. Στο δρόμο από το χωριό Μύρτος προς την Ψαρή Φοράδα, το σακίδιο έπεσε στον δρόμο, χωρίς να το αντιληφθεί εκείνη την ώρα, παρά μόνο όταν έφτασε στο χωριό.

Επέστρεψε στο δρόμο και έψαχνε, ρωτούσε περαστικούς, ωστόσο άφαντο το σακίδιο το ίδιο και ο φάκελος με τα χρήματα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο διασώστης του ΕΚΑΒ σκεπτόμενος πιο ψύχραιμα θυμήθηκε ότι μέσα στο μαύρο σακίδιο υπήρχαν 2 κινητά τηλέφωνα το ένα από το οποίο ήταν ενεργοποιημένο. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις, κάποιος απάντησε. Ήταν ένας συγχωριανός του, ένας 43χρονος αγρότης, ο οποίος βρήκε και πήρε το σακίδιο από τη μέση του δρόμου και το περιμάζεψε στο σπίτι του.

"Ημουν σίγουρος ότι θα έβρισκα τα λεφτά. Μία φωνή μέσα μου, μου έλεγε ότι θα μου επιστραφούν", είπε φανερά συγκινημένος ο διασώστης, ενώ από την πλευρά του ο άνθρωπος που εντόπισε τον φάκελο με τα χρήματα είπε ότι απλά... έκανε το καθήκον του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ