ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τμήματα του κόμβου της Λαχαναγοράς θα τεθούν σε χρήση

Θεσσαλονίκη: Τμήματα του κόμβου της Λαχαναγοράς θα τεθούν σε χρήση
YOUTUBE/ΚΟΜΒΟΣ Κ16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν τμήματα του ανισόπεδου κόμβου της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (Κ16) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από αυτοψία των υπηρεσιών της, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες σε δύο κλάδους και μία παράπλευρη οδό έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει η δυνατότητα παράδοσής τους στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για τα τμήματα που συνδέουν το Καλοχώρι με τη Θεσσαλονίκη και την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης με την πόλη, όπως και για την παράπλευρη οδό, που επίσης δίνει διέξοδο για τα οχήματα που κινούνται από το Καλοχώρι προς τη Θεσσαλονίκη.

«Δώσαμε στην κυκλοφορία τρεις κινήσεις, που εξυπηρετούνται από αυτοτελή τμήματα του Κ16, τα οποία ολοκληρώθηκαν. Στόχος της τμηματικής αυτής απόδοσης είναι να διευκολυνθούν οι εκδρομείς του Πάσχα και όλη η κίνηση της περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας, που είναι αυξημένη, αλλά και να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά όλη η γύρω περιοχή. Με την απόδοση των τριών οδικών τμημάτων του έργου στην κυκλοφορία, επιτυγχάνεται η σταδιακή εξοικείωση των οδηγών με το μεγαλύτερο έργο οδικής υποδομής που υλοποιείται στην περιοχή μας, η κυκλοφοριακή ανακούφιση της ευρύτερης περιοχής και κυρίως η βελτίωση της στάθμης οδικής ασφάλειας» επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 έχει προϋπολογισμό 52,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων, παράπλευρο οδικό δίκτυο 10,5 χλμ και βελτιώσεις βατότητας του άξονα ΠΑΘΕ (Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων) και της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης ενώ εξυπηρετεί τη σύνδεση του βασικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με ορισμένες από τις σημαντικότερες υποδομές, αλλά και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, «στο σύνολό του το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο, όταν θα αποδοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι κλάδοι του ανισόπεδου κόμβου και θα απομείνει μόνο ένα μικρό μέρος του παράπλευρου οδικού δικτύου προς υλοποίηση».

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον Κ16 ως ένα έργο αναγνωρισμένου αναπτυξιακού χαρακτήρα για όλη τη χώρα και ως ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που συνδέει βασικούς οδικούς άξονες όπως η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, η Εγνατία οδός και ο άξονας ΠΑΘΕ, αλλά και η δυτική είσοδος του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Παράλληλα ανέφερε ότι εξυπηρετεί όλες τις κινήσεις της περιοχής του Καλοχωρίου, της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, του λιμανιού, αλλά και σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως εκείνες της λαχαναγοράς και της κρεαταγοράς. «Με την ολοκλήρωση του Κ16 τον επόμενο μήνα ανταποκρινόμαστε σε ένα αίτημα δεκαετιών και δημιουργούμε μια από τις πλέον σύγχρονες οδικές συνδέσεις για την Κεντρική Μακεδονία, δίνοντας στη Θεσσαλονίκη την ολοκληρωμένη είσοδο που της αξίζει» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ