Χίος: Η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε σκάφος με 199 πρόσφυγες και μετανάστες
Η Τουρκική Ακτοφυλακή σταμάτησε το πρωί της Παρασκευής ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Ιταλίας, που μετέφερε 199 πρόσφυγες και μετανάστες.
Το σκάφος εντοπίστηκε από αέρος στις 06:30 το πρωί σε ακτή κοντά στο Σεφέρ Χισάρ της Σμύρνης στην Τουρκία και πιθανώς απέπλεε προς την Χίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, δύο σκάφη της σταμάτησαν το ιστιοπλοϊκό μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Από του πρόσφυγες και μετανάστες οι 157 ήταν από το Πακιστάν, οι 37 από τη Συρία, τρεις από τη Σρι Λάνκα και δύο από το Ιράν. Οι 175 ήταν άνδρες, οι οκτώ γυναίκες, ενώ επέβαιναν και 16 παιδιά.
Επί του σκάφους συνελήφθησαν και δυο Τούρκοι που κατηγορήθηκαν ως διακινητές. Το σκάφος με όλους τους επιβαίνοντες, οδηγήθηκε στο λιμάνι του Σιτζαλίκ.
SPONSORED
«Μποναμάς» 800 εκατ. ευρώ για οικογένειες και συνταξιούχους - Πώς θα μοιραστούν
01:00
Στο μικροσκόπιο του ελληνικού δημοσίου το ιδιωτικό χρέος - Οι αλλαγές στο Μητρώο Παρακολούθησης
00:30
Νέα αρχεία UFO έδωσαν οι ΗΠΑ: Ανεξήγητο αντικείμενο στην Ελλάδα «έμοιαζε με διαμάντι»
23:59
Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα 80 μέτρων - Σώθηκε ως εκ θαύματος ο οδηγός
23:50