Μυτιλήνη: Απεργία πείνας στη Μόρια 12 Σύρων προσφύγων
Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Σύροι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής στο hot spot της Μόριας, των οποίων όπως λένε έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια της υπομονής τους.
Οι Σύροι πρόσφυγες διεκδικούν μια απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή που χειρίζεται το αίτημα χορήγησης ασύλου.
Οι 12 απεργοί πείνας έχουν εγκατασταθεί με κουβέρτες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια και όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, αρνούνται να συμμετέχουν στην ομάδα τους άλλοι απεργοί πείνας ιδιαίτερα από άλλες εθνότητες.
Δηλώνουν, δε, εξαντλημένοι από την πολύμηνη αναμονή απάντησης στο αίτημα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεργοί πείνας ζουν στον καταυλισμό της Μόριας από τρεις έως και οκτώ μήνες, ενώ τα αιτήματά τους έχουν απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Οι δευτεροβάθμιες, όμως, επιτροπές δεν εκδίδουν αποφάσεις, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν η όλη διαδικασία έχει τη νομιμότητα που απαιτείται, αλλά και το αν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, ώστε να επιστραφούν εκεί πρόσφυγες σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
Ρωσία: Μειώθηκαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
18:53
Πηγές ΝΔ: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όσα υπέγραφε»
18:45
ΑΠΟΒΑΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Πώς η Γροιλανδία διχάζει το ΝΑΤΟ - Η επιμονή Τραμπ και ο κίνδυνος μιας ιστορικής ρήξης
18:37
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Χειμάρας
18:28