Απεργία την Κυριακή για τα ανοιχτά καταστήματα
Απεργία στο εμπόριο προγραμματίζει την Κυριακή 7 Μαΐου η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με αφορμή την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «μία προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».
Επίσης διερωτάται η συνομοσπονδία αν συνιστά συνταγματική εκτροπή η συνύπαρξη νομοθετικών κειμένων λειτουργίας τις Κυριακές με την ουσιαστική απαγόρευση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ερμηνεύει πρωτογενώς το Σύνταγμα, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
SPONSORED
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής- Τα 10 sos
05:00
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση έως και 95%
04:00
ΑΣΕΠ: Πότε σταματούν οι αιτήσεις για την κατάταξη υποψήφιων εκπαιδευτικών
03:00
Πρόγραμμα «e-Astypalea» - Παράταση των αιτήσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου
02:00