Προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου για τη χρήση POS
Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητεί να γνωμοδοτήσει εάν η υποχρεωτική χρήση POS (χρήση πληρωμής με κάρτα) είναι σύμφωνη ή όχι με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Στο αίτημά του προς την Αρχή, ο ΔΣΑ υποστηρίζει ότι η υποχρεωτική τοποθέτηση και χρήση POS από τους δικηγόρους που προβλέπει η από 20.4.2017 υπουργική απόφαση, «συνεπάγεται πολλαπλή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων».
Ειδικότερα, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι τα δεδομένα της συναλλακτικής δραστηριότητας του δικηγόρου υπόκεινται σε επεξεργασία «από το πιστωτικό ίδρυμα ή το ίδρυμα πληρωμών με το οποίο έχει αναγκαστικά συμβληθεί ο δικηγόρος, τον εκδότη του μέσου πληρωμής με το οποίο έχει συμβληθεί ο εντολέας, τον φορέα αποδοχής και εκκαθάρισης των συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής, την εταιρεία «Τειρεσίας ΑΕ», αλλά και τους δημόσιους φορείς που γίνονται αποδέκτες των σχετικών δεδομένων».
Τέλος, ο ΔΣΑ στη συνέχεια αναφέρεται στους λόγους που η υποχρεωτική χρήση POS δεν είναι νόμιμη.
SPONSORED
Κρήτη: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 20 συλληφθέντες - Έλαβαν πάνω από 3 εκατ. για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
19:05
Αντίστροφη μέτρηση για τον Αλέξη Τσίπρα: Το «προσκλητήριο» για την ανακοίνωση του κόμματος
18:57
Αυτοί είναι οι όροι της συμφωνίας με ΗΠΑ που εξετάζουν Αραγτσί και Γκαλιμπάφ στο Κατάρ
18:49
Πώς είναι η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη μετά τις μετατροπές - Ακατάλληλη λένε οι συγγενείς
18:40