ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η ΓΣΕΕ αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Δηλώνει οτι αυτή η απόφαση αποτελεί χαριστική βολή στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας επίσης οτι το άνοιγμα των μαγαζιών 32 Κυριακές το χρόνο επί της πυσίας καταργεί την αργία της Κυριακής.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και θεωρεί βέβαιο ότι θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων».

Τέλος, η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει, θα βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ