ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένα επεισόδια στη Χίο μεταξύ μεταναστών με τραυματίες και προσαγωγές

Εκτεταμένα επεισόδια στη Χίο μεταξύ μεταναστών με τραυματίες και προσαγωγές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης τόσο στη ΒΙ.ΑΛ. όσο και στο κέντρο της Χίου, με απολογισμό να είναι έξι τραυματίες και δώδεκα προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις 19:30, ως συνέχεια των επεισοδίων της Τετάρτης στο Χαλκειός μεταξύ αραβόφωνων και Αφγανών. Τότε, ομάδα μεταναστών επιτέθηκε στην Πλατεία Βουνακίου σε Σύρο μετανάστη και τον μαχαίρωσαν στο πόδι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγα λεπτά αργότερα, ομάδες νεαρών μεταναστών που διαμένουν στη Σούδα, οργανώθηκαν με σκοπό τις γενικευμένες επιθέσεις και σε άλλους μετανάστες, όπως γράφει το politischios.gr.

Ταυτόχρονα στη ΒΙ.ΑΛ. συνεχίστηκε η διαμάχη μεταξύ των αλλοεθνών που κατέληξε στον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚ.ΑΒ. στο νοσοκομείο της Χίου.

Η είδηση των επεισοδίων στο Χαλκειός έγινε αμέσως γνωστή στη Σούδα, όπου οι ομάδες των αραβόφωνων, κυρίως Σύρων οργανώθηκαν με στόχο την μετάβαση στη ΒΙ.ΑΛ. όπου οι ομοεθνείς του κατήγγειλαν επιθέσεις από Αφγανούς.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και οι άνδρες ασφαλείας πραγματοποιούσαν επί ώρες ελέγχους σε διερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και λίγο αργότερα όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ομάδα ατόμων κατευθύνεται προς τη ΒΙ.ΑΛ. εβρισκόμενη στο ύψος των εργατικών κατοικιών στο Βαρβάσι. Τρία περιπολικά βρέθηκαν άμεσα στο σημείο όπου πραγματοποίησαν έρευνα, χωρίς όμως να προκύψει αποτέλεσμα αφού οι μετανάστες διασκορπίστηκαν στα στενά.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 21:30 έγινε γνωστό ότι μετανάστης κινούμενος από την πόλη στο νοσοκομείο, δέχθηκε μαχαιριές στην πλάτη με το θύμα της επίθεσης να υποδεικνύει στην αστυνομία τους δράστες.

Επιπλέον, υπό τον φόβο μεταφοράς μεταναστών από την πόλη στη ΒΙ.ΑΛ. διακόπηκε η συγκοινωνία του λεωφορείου που μισθώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία και ο καταυλισμός της Σούδας περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις ώστε να μη μπορεί να εξέλθει κανείς. Μάλιστα, η ανασφάλεια οδήγησε μερικές οικογένειες προσφύγων κοιμηθούν στην ύπαιθρο παρά το κρύο.

Η τάξη αποκαταστάθηκε πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής .

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ