ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τη Δευτέρα εργασίες για την ολοκλήρωση του ανισόπεδου οδικού κόμβου Κ16

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τη Δευτέρα εργασίες για την ολοκλήρωση του ανισόπεδου οδικού κόμβου Κ16
YOUTUBE/ΚΟΜΒΟΣ Κ16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργασίες κατασκευής της παράκαμψης για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου, που είναι το κυρίως έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16. Ο κόμβος Κ16 εξυπηρετεί τη διασύνδεση του βασικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΘΕ, την περιφερειακή οδό και το πολεοδομικό συγκρότημα.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η παράκαμψη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων ημερών, όμως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή θα διαρκέσουν για περίπου δυο εβδομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κυκλικός κόμβος, που θα καταστήσει λειτουργικό τον ανισόπεδο κόμβο και έτσι θα αποδοθεί το σημαντικό αυτό έργο στην κυκλοφορία. Στο διάστημα αυτό ο κυκλικός κόμβος θα παραμείνει κλειστός και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παράκαμψης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι οι πολίτες από το τέλος του μήνα θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ωφέλειες μιας από τις πλέον σύγχρονες οδικές συνδέσεις, που θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής και στη δραστική βελτίωση της στάθμης της οδικής ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ