ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα δεχθεί νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Δεν θα δεχθεί νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών η Ένωση Διοικητικών Δικαστών
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών» θα αντιδράσει αναλόγως, τονίζει, σε ανακοίνωσή, της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Ειδικότερα, η Ένωση σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο μνημόνιο), που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας» και μεταξύ των μέτρων αναφέρεται και ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η κυβέρνηση «εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δεν θα αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων» και «δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.
Παν. Τσιμπούκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ