ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κάγκελα» οι ένστολοι για το μνημόνιο

Στα «κάγκελα» οι ένστολοι για το μνημόνιο
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έντονα αντιδρούν τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών στις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου μνημονίου στα ειδικά μισθολόγια, κάνοντας λόγο για «οικονομικό θάνατο των ένστολων» και «επιχείρηση καθίζησης της Δημόσιας Ασφάλειας και Τάξης της χώρας, μέσω της βιοτικής υποβάθμισης του ένστολου».

Μάλιστα, οι ένστολοι καλούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 17 Μαΐου στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου «να εξαντληθεί κάθε μέσο αναστολής της ψήφισης του τραγικού νομοσχεδίου», με το οποίο «επιχειρείται η ρατσιστική διάκριση ένστολων πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του εγκλήματος».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να τους καταστήσει «συνένοχους», καλώντας μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, ο οποίος «γελοιοποιεί την Δικαιοσύνη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γελοιοποιεί το Σύνταγμα της χώρας αλλά και την ίδια, καθιστώντας την άβουλο" όργανο "των δανειστών της».

«Εκτός της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου των ένστολων εγκαινιάζονται δύο (από τέσσερεις εν συνόλω) νέες κατηγορίες προσωπικού που το περιεχόμενό τους οικονομικά, θα αποτελεί τους φτωχότερα αμειβόμενους ένστολους της χώρας», τονίζεται ακόμα.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανερυθρίαστα εκτός των άλλων εισάγει διατάξεις για υποτίθεται ομογενοποιημένο αστυνομικό προσωπικό που το "εκδικείται" οικονομικά εξ αιτίας του τρόπου πρόσληψης τους. Ενώ για το αστυνομικό προσωπικό που επίσης δεν προσλήφθηκε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς επίσης προανακριτικά καθήκοντα επιφυλάσσει διαφορετική κατηγορία μισθολογικής εξέλιξης.Δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι στην πράξη θα καταδιώξουν κακοποιό πληρώματα περιπολικού οχήματος ή δικύκλου και οι επιβαίνοντας παρότι θα είναι ομοιόβαθμοι θα αμείβονται με τεράστιες μισθολογικές διαφορές. Σε κάθε περίπτωση και μετά από 15 χρόνια επιτυχημένων αγώνων και προσπαθειών σύγκλησης των Ειδικών Φρουρών με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό έρχεται η κυβέρνηση με ένα Νόμο και εγκαθιδρύει εφ όρου επαγγελματικής ζωής μια ξεχωριστή κατηγορία αστυνομικών αποτελούμενη από χιλιάδες εργαζόμενους με το πρόσχημα του πρώην Ειδικού Φρουρού», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Βλέπουμε όλοι ότι μας απομακρύνουν από τον στενό πυρήνα της λειτουργίας της πολιτείας που μαζί με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης αποτελούσαμε τους βασικούς πυλώνες της, εισάγοντας μας στον ευρύτερο κύκλο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όμως στην υπεράσπιση των κεκτημένων μας στερούμαστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ και της αποχής από τα καθήκοντα μας , ξεχνώντας ότι πριν πολύ μικρό χρονικό διάστημα χωρίς τα σώματα των αστυνομικών που δικαίως στάθηκαν ασπίδες στο Κοινοβούλιο, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτό για να ψηφίσουν τον "θάνατο " του ένστολου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ