ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:Απονομή βραβείου στον Τζορτ Μπίσελ για την προσφορά του

Θεσσαλονίκη:Απονομή βραβείου στον Τζορτ Μπίσελ για την προσφορά του
anatolia.edu.gr

Το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης απέμεινε το αργυρό μετάλλιο της πόλης στον Τζορτζ Μπίσελ για την απαράμιλλη προσφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης.

Ο κ. Μπίσελ είναι ο μακροβιότερος έφορος του Κολεγίου Ανατόλια και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Η καθοριστική επίδρασή του εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, με έργα όπως η βιβλιοθήκη Bissell στο ACT, η οποία φέρει το όνομά του.

«Οι δωρεές του κ. Μπίσελ στο Κολέγιο είναι υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά στοχευμένες, ενώ αναδεικνύουν τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει ένα σχολείο στα παιδιά», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγο πριν την απονομή του αργυρού μεταλλίου της πόλης, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, μέσω ανακοίνωσης, υπογράμμισε «τη μεγάλη προσφορά των δωρητών στην ανοικοδόμηση της Νέας Ελλάδας». «Ο ρόλος τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι εάν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν τον κ. Μπίσελ η ελληνική πραγματικότητα θα ήταν πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπίσελ, παραλαμβάνοντας το ασημένιο μετάλλιο της πόλης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα μεγάλη την τιμή που του κάνει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Το αποδέχομαι με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης και εκ μέρους χιλιάδων άλλων που ενδυναμώνουν τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ