ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο (pics+vid)

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο (pics+vid)
eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από φάκελο που άνοιξε μέσα στο -εν κινήσει- αυτοκίνητό του. Του αφαιρούνται τα θραύσματα από την κοιλιακή χώρα. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς οι γιατροί έπρεπε να δουν αν έχουν υποστεί ζημιά ζωτικά όργανα. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει εισπνευστικά εγκαύματα. Οι δύο συνοδοί του πρώην πρωθυπουργού φέρουν θλαστικά τραύματα.

unnamed

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού λίγη ώρα μετά την έκρηξη, φάνηκε λευκός καπνός.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Καταδικάζουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των υπολοίπων τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτησή του στο τουίτερ καταδίκασε την επίθεση.

"Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν" αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έσπευσε στον Ευαγγελισμό για να εκφράσει τη συμπαράσταση στους τρεις τραυματίες αλλά και να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση.

18721671 10203069879145180 476835764 o
18721340 10203069880785221 377416956 o

Με έκτακτο δελτίο μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ τη βομβιστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.

333
222
5555

πηγή φωτογραφιών: eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ