ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κρήτη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες (pics)

Στην Κρήτη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες (pics)
eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης ,τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων, καθώς και αξιωματικοί του στρατού υποδέχθηκαν τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στo αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.

1 copy copy

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

2

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

4 copy copy
3 copy

Η σορός θα μεταφερθεί από τη Σούδα στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής στην Χαλέπα, όπου θα εκτεθεί εκ νέου σε λαϊκό προσκύνημα και θα γίνει αγρυπνία.

5 copy copy
6 copy
7 copy

πηγή φωτογραφιών: FlashNews

Ηδη, στην Αγία Μαγδαληνή αρκετός κόσμος, φίλοι και συγγενείς, έχουν κάνει την εμφάνιση τους ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

8 copy copy copy copy

πηγή: cretapost

ΔΗΜΟΦΙΛΗ