ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Σήμερα η ταφή του (pics&vid)

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Σήμερα η ταφή του (pics&vid)
Eurokinissi

Χιλιάδες πολίτες της Κρήτης έσπευσαν στην Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα, όπου το βράδυ της Τετάρτης έφθασε η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με μεταγωγικό αεροσκάφους C-130. Την υποδέχθηκαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων.

Στην εκκλησία υπήρξε άγημα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που απέδωσε τιμές. Η πομπή κατέληξε στις 21:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπου πραγματοποιήθηκε αγρυπνία.

1

(Πηγή: Νέα Δημοκρατία)

4148213

(Πηγή: Eurokinissi)

Η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, όπως συνέβη και την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών, και ακολούθησε αγρυπνία. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά, στις 17:00, ενώ θα προηγηθεί τρισάγιο στις 13:30.

1 copy copy copy copy

(Πηγή: Νέα Δημοκρατία)

Ο τάφος του ζεύγους Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους.

Στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων είναι όλα έτοιμα από την Τρίτη για να γίνει η υποδοχή της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η επιλογή του σημείου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. Εκτός από το προνομιακό τοπίο, εκεί, χωμένο μέσα στα βράχια, βρισκόταν ένα μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποφάσισε να «υιοθετήσει» τιμώντας την μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη - Μητσοτάκη. Σύντομα στην περιοχή ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης, τις οποίες ο ίδιος σχεδίαζε προσεκτικά και επιτηρούσε στενά.

argoulides5

(Πηγή: zarpanews.gr)

3 copy copy
2 copy
6 copy copy
8 copy copy copy copy copy
7 copy copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ