ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου για το τρομοπακέτο

Η πρώτη κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου για το τρομοπακέτο
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τη διαδρομή του παγιδευμένου πακέτου μέχρι την ώρα που έφτασε στα χέρια του και πίστευε ότι πράγματι είχε ελεγχθεί, όπως γινόταν με όλη του την αλληλογραφία, περιέγραψε στους αστυνομικούς ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι γιατροί έδωσαν χθες το πράσινο φως ώστε να του πάρουν κατάθεση οι αστυνομικοί.

Ο κ. Παπαδήμος δεν θυμόταν ακόμα ποιο ήταν το όνομα του δήθεν αποστολέα στο τρομο-πακέτο και δεν μπορούσε επίσης να θυμηθεί αν ήταν ανδρικό ή γυναικείο. Πάντως περιέγραψε όσα έχει πει και στο νοσοκομείο σε στενούς φίλους και συνεργάτες που τον έχουν επισκεφθεί.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο φρουρός του πάντα ελέγχει στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής την αλληλογραφία που φθάνει στο σπίτι του και ότι αυτό έκανε και την ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος. Δηλαδή, το πρωί της Πέμπτης, μόλις οι αστυνομικοί συνοδοί του τον άφησαν στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ένας από αυτούς πήρε την αλληλογραφία και πήγε στη Βουλή για να ελεγχθεί.

Όπως σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μπήκε στο αυτοκίνητο και είδε την αλληλογραφία γνώριζε ότι θα είχε περάσει από τη διαδικασία ελέγχου όπως γινόταν πάντα.

Μετά περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης του παγιδευμένου πακέτου στα χέρια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ