ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Στις φλόγες σπίτι Ρομά - Οι κάτοικοι έστησαν «φράγμα» στην Πυροσβεστική (pics&vids)

Μενίδι: Στις φλόγες σπίτι Ρομά - Οι κάτοικοι έστησαν «φράγμα» στην Πυροσβεστική (pics&vids)

Ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες στο Μενίδι, λίγη ώρα μετά τα βίαια επεισόδια που εκτιλύχθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής και τους πυροβολισμούς, που ακούστηκαν από τον καταυλισμό. 

Το σπίτι ανήκει σε οικογένεια Ρομά και παραμένει ακόμα άγνωστη η αιτία της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κάτοικοι εμποδίζουν τα Πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν στο σημείο για να σβήσουν τις φλόγες. Μάλιστα, ενώ τα ΜΑΤ επιχειρούν να ανοίξουν δρόμο, οι συγκεντρωμένοι τους αποδοκιμάζουν.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ των διαμαρτυρομένων και της αστυνομίας, που προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

menidi2
menidi2
menidi3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ