ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Πάνω από 6.000 μαθητές σε 31 ειδικότητες στις Σχολές Μαθητείας

ΟΑΕΔ: Πάνω από 6.000 μαθητές σε 31 ειδικότητες στις Σχολές Μαθητείας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε 31 ειδικότητες, με ζήτηση στην αγορά εργασίας θα εκπαιδευτούν 6.460 μαθητές που θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετείς και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α΄ Τάξης Λυκείου τουλάχιστον και να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1994-2001.

H μαθητεία είναι το σύστημα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο.

Στις 51 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται:

1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

2. Απαραίτητα βιβλία - βοηθήματα

3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.

4. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης, οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών

5. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

6. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις

7. Αναβολή Στράτευσης

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 12-06 έως 31-08 στις γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ενώ η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ