ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» αστυνομίας - αντιεξουασιστών με αφορμή εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

«Μάχη» αστυνομίας - αντιεξουασιστών με αφορμή εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η «αντιπαράθεση» αναρχικών – αστυνομίας στα Εξάρχεια θα πάρει νέα μορφή την ερχόμενη Πέμπτη με τις δύο πλευρές να έχουν προγραμματίσει δύο παράλληλες εκδηλώσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την ανακοίνωση απόφασης της αστυνομίας να διεξάγει ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης στην πλατεία Εξαρχείων, έντονη ήταν η αντίδραση του αντιεξουσιαστικού κόσμου.

Μετά την αρχική άρνηση να επιτραπεί η εκδήλωση, που συνοδεύτηκε από δηλώσεις περί δυναμικού παρόντος – κάτι που ανησύχησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αναρχικοί ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε δική τους εκδήλωση στην πλατεία Κολωνακίου.

Με ανάρτησή τους σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν «σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 6:00 στην πλατεία Κολωνακίου. Θα ακολουθήσει party/συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής».

Η αστυνομία δεν γνωρίζει μέχρι αυτή την ώρα αν η πρόσκληση για την εκδήλωση είναι πραγματική ή πρόκειται για φάρσα με αφορμή την δική της συγκέντρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ