ΕΛΛΑΔΑ

Απαλλάχθηκε η Κατερίνα Σαββαϊδου από την κατηγορία για απόπειρα απιστίας

Απαλλάχθηκε η Κατερίνα Σαββαϊδου από την κατηγορία για απόπειρα απιστίας
EUROKINISSI//PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Την απαλλαγή της πρώην γγ Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαϊδου, από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αποφάσισε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δικαστεί η κ. Σαββαϊδου, έκριναν με το βούλευμά τους (αριθμός 1190/2017) ότι το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που της αποδόθηκε.

Η δικογραφία σε βάρος της κ. Σαββαϊδου αφορά εντολή που είχε δώσει ώστε να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε εταιρεία, αν και αυτό είχε ήδη είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον την είσπραξη του επιβληθέντος προστίμου. Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της επίμαχης εταιρείας.

Το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του υπομνήματος που είχε καταθέσει ο εν λόγω μέτοχος στον ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της κ. Σαββαϊδου, ώστε να ερευνηθούν καταγγελίες του κατά των ελεγκτών που είχαν διενεργήσει τον επανέλεγχο του προστίμου. Ο επιχειρηματίας ζητούσε να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων αυτών στους οποίους καταλόγιζε επιπλέον πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του επανελέγχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ