ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η κόντρα Πολάκη - Δικαστών

Στο «κόκκινο» η κόντρα Πολάκη - Δικαστών

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και το ΣτΕ, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να εκφράζει εντόνως την αντίθεσή του αναφορικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές.

Ο κ. Πολάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, επιτέθηκε στους Δικαστές αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή. Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός.

Αντίδραση των Δικαστών: Η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία

Άμεση ήταν η απάντηση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίοι, μέσω ανακοίνωσης, προχώρησαν σε διευκρινίσεις για την απόφασή τους ενώ αναφερόμενοι στον κ. Πολάκη σημείωσαν:

Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής: Το Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες. Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.

Νέα απάντηση Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πέρασε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας στον λογαριασμό του στο Facebook την ανακοίνωση των δικαστών του ΣτΕ και δίνοντας συνέχεια σε μία κόντρα που εξακολουθεί να μαίνεται.

«Καλύτερα αστοιχείωτος παρά να με στοιχειώνει ότι απάλλαξα αυτούς που είναι στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ, στο όνομα των "δικαιοκρατικών εγγυήσεων και της ισονομίας"», έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ