Πέθανε ο Μίνωας Κυριακού - Θρήνος στον ΑΝΤ1
Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Κυριακής ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1, Μίνωας Κυριακού.
Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιωτική κλινική. «Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών. Είχε τρία παιδιά, τον Θοδωρή, την Αθηνά και τον Ξενοφώντα.
Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ ο άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.
Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Το 1997 ο Μίνωας Κυριακού ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.
Μια αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία «ξεφόρτωσε» εξοπλισμό στη Γροιλανδία - Γιατί είναι σημαντικό
16:16
Φωτιά στο Λαύριο: Μήνυμα ετοιμότητας από το 112
16:11
Μέτρα για «συνεπείς» επαγγελματίες στο καλάθι της ΔΕΘ - Στο τραπέζι και μείωση προκαταβολής φόρου
16:03
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Λαύριο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
15:52