Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λακωνία – Σχέδιο για την εκκένωση οικισμών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία».
Επίσης, η Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για την εκκένωση των οικισμών σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη, προσθέτοντας ότι «την τελευταία ώρα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι».
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 35 άνδρες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, με 15 άτομα.
Όσον αφορά στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα».
Λαμία: Τρεις τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο στην Ανθήλη (vid)
21:29
Επιφυλακτική η Γερμανία για την αποστολή ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στα Στενά του Ορμούζ
21:17
«Έχουμε χιλιάδες στόχους μπροστά μας» δηλώνει το Ισραήλ - Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν και Πεζεσκιάν
21:07
Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και εκκαθαριστικά
21:05