ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση από το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» για τον Τσίπρα

Απάντηση από το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» για τον Τσίπρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Φωτογραφία αρχείου

Τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την νοσηλεία του Πρωθυπουργού, σχολιάζει το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» με ανακοίνωση που εξέδωσε προχωρώντας στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

- Το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

- Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

- Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος.

- Το ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο, αλλά Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο» και σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός «μπερδεύτηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ