ΕΛΛΑΔΑ

Σε ψυχιατρικό κατάστημα ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του

Σε ψυχιατρικό κατάστημα ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τον εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα του 85χρονου από την Παλαιόχωρα Κρήτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρoνο γιo του διέταξαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο 85χρoνος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Χανίων προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με το συνήγορό του, ο ηλικιωμένος άνδρας δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί διέταξαν την αναστολή της ποινικής διαδικασίας εναντίον του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην αστυνομία Χανίων και ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στην Παλαιόχωρα Κρήτης καθώς ο 85χρονος πυροβόλησε τον γιο του γιατί τον πέρασε για διαρρήκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε δύο μέρες να δώσει σημεία ζωής και ο γιος του, 55 ετών, πήγε στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει.

Ο πατέρας του δεν άνοιγε την πόρτα, παρά τα πολλά χτυπήματα του 55χρονου, καθώς όπως φαίνεται αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, και τότε ο γιός αναγκάστηκε να μπει στο σπίτι από ένα παράθυρο.

Ο πατέρας πυροβόλησε τον γιο του, πιστεύοντας πως είναι κλέφτης και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, πυροβολώντας όποιον επιχειρούσε να μπει μέσα. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ειδική ομάδα διαπραγματευτών και ειδικές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Τελικώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να τον ακινητοποιήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ