ΕΛΛΑΔΑ

Ανάπηροι και γονείς παιδιών ΑμΕΑ έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας

Ανάπηροι και γονείς παιδιών ΑμΕΑ έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας
eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι γονείς των παιδιών ζητούν ραντεβού με τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ.

Όπως τους ενημέρωσαν,η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απουσίαζε. Αγανακτισμένοι οι γονείς έσπασαν τα προστατευτικά ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο, σε μια συμβολική κατάληψη, με βασικό σύνθημα: «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία».

4185608
4185609
4185610

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει:

«Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες.

Οι διεκδικήσεις:

• Καταβολή μέσα στο καλοκαίρι των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.
• Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
• Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
• Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας

4185612
4185613
4185616
4185619
4185622
4185625

Σύμφωνα με το Star ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ