Την Τετάρτη στην κυκλοφορία ο κόμβος Αμφιλοχίας και η παράκαμψη Άρτας της Ιόνιας οδού
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης θα παραδώσει την Τετάρτη στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας. Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.
Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση. Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55
Τι σημαίνει για τις τιμές των καυσίμων η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
12:54
Το γνωστό trend της «Gen A»: Τι είναι το «6-7» με το οποίο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μπλόκο στα Social Media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
12:36