ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Δύο ασθενείς με ελονοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ιωάννινα: Δύο ασθενείς με ελονοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
REUTERS

Δύο ασθενείς που έχουν προσβληθεί από ελονοσία, νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε χώρα της Αφρικής και επέστρεψε με τη νόσο και για έναν Έλληνα, ο οποίος φαίνεται ότι προσβλήθηκε μέσα στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος ΤV1 ο Έλληνας νοσηλευόταν αρχικά στον ίδιο χώρο με τον αλλοδαπό. Πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού που εισήλθε στον θάλαμο, η ελονοσία μεταδόθηκε και στον ίδιο, πράγμα που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται πλέον σε ξεχωριστούς χώρους, ενώ έχει ενημερωθεί τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και τις 21 Ιουλίου καταγράφηκαν 57 κρούσματα ελονοσίας. Περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί μέσα στον Ιούλιο - κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είχαν δηλωθεί περίπου 20 κρούσματα εισαγόμενα και δύο κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ