ΕΛΛΑΔΑ

Κ.Μητσοτάκης: Η σκέψη μας σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Κ.Μητσοτάκης: Η σκέψη μας σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» δήλωσε πως είναι η σημερινή ημέρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μονή της Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι Χανίων όπου βρίσκεται για τη λειτουργία Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συνέχισε λέγοντας πως «Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στις πυρκαγιές «Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες. Στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στους πυροσβέστες που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Στους εθελοντές που επιλέγουν την προστασία του δάσους από την απόδραση στις παραλίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και έκλεισε λέγοντας πως, «Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες. 'Αλλωστε, οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και πότε όχι...Η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όχι επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε μετάθεση ευθυνών. Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ