Θεσσαλονίκη: Μετέφερε παράνομα δέκα άτομα μέσα στο αυτοκίνητό
Ένας 45χρονος στη Θεσσαλονίκη είχε κρύψει μέσα στο πορτ μπαγκάζ δύο αλλοδαπούς. Ο ίδιος είχε στριμώξει στο ΙΧ επιβατικό του αυτοκίνητο δέκα συνολικά άτομα, 5 εκ των οποίων ανήλικα για να τα μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (Διόδια Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα, αναπτύσσοντας ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, στην περιοχή του Κορδελιού, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ο 45χρονος οδηγός αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή πεζός χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, ο 45χρονος προέβαλε αντίσταση προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 9 από το Ιράκ και ένας από το Ουζμπεκιστάν, ενώ δύο ήταν κρυμμένοι μέσα στο πορτ μπακάζ.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
«Κόκκινα δάνεια»: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες με τη νέα ρύθμιση
05:00
Δημόσιο: Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2027
04:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Ποιοι θα πάρουν την ενίσχυση των 400 ευρώ
03:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνεται η τιμή του - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
02:00