ΕΛΛΑΔΑ

«Πολιτικό σαμποτάζ» καταγγέλει το υπ. Ενέργειας για διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες

«Πολιτικό σαμποτάζ» καταγγέλει το υπ. Ενέργειας για διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ανοιχτό αφήνουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με κατευθυνόμενες διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές της τάξεως των 300 ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το υπουργείο έχει δεχθεί καταγγελίες ότι γίνονται διακοπές ρεύματος για οφειλές πολύ χαμηλές ενώ το όριο κάτω από το οποίο δοθεί οδηγία να μην προχωράει η επιχείρηση σε διακοπή είναι τα 1.000 ευρώ.

"Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Συνεργάτες μάλιστα του Πάνου Σκουρλέτη τονίζουν ότι αν κάποιος "περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας".

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση.

Προχωράει παράλληλα η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων.

Κύκλοι της ΔΕΗ, ωστόσο, ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται περίπτωση σφάλματος, τα στελέχη όμως και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν με τον προσήκοντα επαγγελματισμό στα πλαίσια των υπηρεσιακών εντολών και οδηγιών, επιδεικνύοντας παράλληλα την μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ