ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2017: Άνοδος στις ιατρικές σχολές - Σταθερή η νομική

Βάσεις 2017: Άνοδος στις ιατρικές σχολές - Σταθερή η νομική
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Άνοδος έως και 80 μόρια καταγράφεται στις ιατρικές σχολές ενώ σταθερή παραμένει η εικόνα στις νομικές σχολές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βάσεων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν και τα παιδαγωγικά τμήματα με το παιδαγωγικό Βόλου να ανεβαίνει κατά περίπου 1.000 μόρια και των Αθηνών κατά 800.

Οι κακές επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά κατεύθυνσης έριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις βάσεις αρκετών σχολών που έχουν σαν μάθημα βαρύτητας τα μαθηματικά. Ενδεικτικό είναι ότι το Μαθηματικό Αθήνας υποχώρησε κατά 384 μόρια αν και στο αντίστοιχο τμήμα του Φυσικού, η βάση σκαρφάλωσε κατά 972 μόρια.

Μεγάλη «βουτιά» σημείωσε και η Αρχιτεκτονική Αθηνών της οποίας η βάση έπεσε κατά 600 περίπου μόρια από πέρυσι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ