ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίστηκε γυναίκα από «ελεύθερη πτώση» ασανσέρ στην εφορία Βόλου

Τραυματίστηκε γυναίκα από «ελεύθερη πτώση» ασανσέρ στην εφορία Βόλου
magnesianews.gr

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στην εφορία του Βόλου, όταν το ασανσέρ που βρισκόταν στον τέταρτο όροφο «έκανε ελεύθερη πτώση» φτάνοντας μέχρι το ισόγειο. Τρία άτομα τραυματίστηκε ελαφρά, μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όλα έγιναν στις 10.15 το πρωί όταν δύο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 55 ετών, μπήκαν στο ασανσέρ για να κατέβουν από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, όπως ανέφερε μετά στους πυροσβέστες η τραυματισμένη γυναίκα, πριν ακόμη ξεκινήσει, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και ξαφνικά το ασανσέρ βρέθηκε στο ισόγειο.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με επτά άνδρες, όπως και ο γιατρός του ΕΚΑΒ, ενώ ήδη στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί κόσμος και εργαζόμενοι στην Εφορία.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα στο ισόγειο και διαπίστωσαν ότι το κουβούκλιο του ασανσέρ βρισκόταν περίπου 40 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους και ευτυχώς, οι τρεις επιβαίνοντας ήταν καλά στην υγεία τους.

Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί στη μύτη και παραπονέθηκε ότι πονούσε το πόδι της, με αποτέλεσμα να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και στη συνέχεια να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι άλλοι δύο άνδρες που βρισκόταν στο ασανσέρ ήταν καλά στην υγεία τους και δεν απαιτήθηκε ούτε η παροχή πρώτων βοηθειών.

Διαρκείς οι βλάβες στα ασανσέρ

Εργαζόμενοι στην Εφορία καταγγέλλουν ότι οι βλάβες στα ασανσέρ και στις δύο εισόδους προς την Εφορία είναι διαρκείς και πολλές φορές έπεσαν τόσο εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Βόλου, όσο και φορολογούμενοι, αλλά και μια φορά η καθαρίστρια.

Ακόμη επισήμαναν ότι ο συντηρητής του ασανσέρ, όταν επισκευάζει τη βλάβη λέει ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, αλλά οι βλάβες είναι συνεχείς. Οι εργαζόμενοι ζητούν την αντικατάσταση των ασανσέρ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι άμεσος.

Το γεγονός των συχνών βλαβών επιβεβαιώνουν και πυροσβέστες που καλούνται πολύ συχνά για να κάνουν απεγκλωβισμούς ανθρώπων όταν τα ασανσέρ πέφτουν, όπως έγινε και σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ