ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στον δήμο Ωρωπού

Τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στον δήμο Ωρωπού
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στον δήμο Ωρωπού είναι σε πλήρη εξέλιξη από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

Σκοπός είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Σύμφωνα με την Περιφέρεια θα ακολουθήσει ο καθαρισμός των ρεμάτων στις καμένες εκτάσεις, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Κατά τη διενεργηθείσα καταγραφή έως σήμερα έχουν υποβληθεί: 50 αιτήσεις για καταστροφές οικιών (10 ολοσχερείς και 40 για επιμέρους ζημιές), 8 αιτήσεις για καταστροφές σε επιχειρήσεις, κατασκηνώσεις, εννέα για καταστροφή μηχανημάτων και 51 για πρόκληση ζημιών ή καταστροφές σε αγροκτήματα.

Τα αιτήματα έχουν διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών μετά την πυρκαγιά.

Σημειώνεται, ότι όλοι οι πληγέντες οφείλουν να υποβάλουν και υπεύθυνες δηλώσεις για την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων και το ύψος της οικονομικής ζημιάς αναλυτικά κατά κατηγορία, ώστε να εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο ο ανάλογος προϋπολογισμός για τις αποζημιώσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ