Χωρίς μετρό για κάποιες ώρες η Αθήνα την Πέμπτη
Δύσκολη θα είναι η μετακίνηση των Αθηναίων την Πέμπτη καθώς από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, προχωρούν σε στάση εργασίας οι ηλεκτροδηγοί.
Η αιτία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό είναι το αίτημα για αναδρομική αναγνώριση της ασφαλιστικής εισφοράς των βαρέων και ανθυγιεινών που δικαιούται ο κλάδος των ηλεκτροδηγών.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, από τον Ιανουάριο του 2001 σταμάτησαν να καταχωρούνται τα ένσημα της κατηγορίας των βαρέων και ανθυγιεινών, ωστόσο από τον Ιανουάριο του 2012 η καταβολή της ως άνω ασφαλιστικής εισφοράς επανήλθε.
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2012 οι εργαζόμενοι υπάχθηκαν κανονικά στην κατηγορία ΑΜΕΛ ΙΚΑ – ΒΑΡΕΑ ΤΕΑΜ που για το μεσοδιάστημα 2001-2011 είχαν απενταχθεί.
Το Σωματείο ζητά στα επικείμενα νομοθετήματα αλλαγής του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου, να περιληφθεί η ως άνω αναδρομική αναγνώριση της ασφαλιστικής εισφοράς των βαρέων και ανθυγιεινών.
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Φάμελλου: «Ο ίδιος ήταν το αδιέξοδο» - «Δεν υποστηρίζω την περιχαράκωση»
16:21
Φωτιά στην Κεφαλονιά - Ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων
16:20
Τραμπ σε Ιράν: Καταστροφή γέφυρας ή σταθμού ενέργειας για κάθε πλήγμα σε πλοίο στο Ορμούζ
16:17
Γερμανία: Ο Τόρστεν Φράι υποψήφιος για την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU
16:17