ΕΛΛΑΔΑ

Σφράγισαν πρατήριο στο Χαλάνδρι που διέθετε καύσιμα χωρίς τη νόμιμη άδεια

Σφράγισαν πρατήριο στο Χαλάνδρι που διέθετε καύσιμα χωρίς τη νόμιμη άδεια
REUTERS/Darren Staples

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών προχώρησε στη σφράγιση πρατηρίου υγρών καύσιμων και υγραέριου στο Χαλάνδρι , καθώς η επιχείρηση δεν διέθετε άδεια.

Στο πρατήριο (στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Κλεισόβης) σφραγίστηκαν ήδη οι αντλίες παροχής υγρών καυσίμων και διανομής υγραερίου, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να καταστεί δυνατή και με ασφάλεια η σφράγιση και των υπόγειων δεξαμενών. Και τούτο γιατί ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου, παρότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί, δεν προέβη, ως όφειλε εκ του νόμου, στην απομάκρυνση των καυσίμων από τις δεξαμενές και στον καθαρισμό αυτών προκειμένου να είναι ελεύθερες αερίων.

Οι έλεγχοι νομιμότητας, ιδιαίτερα στο χώρο της διάθεσης καυσίμων, πρόκειται να ενταθούν, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να παρεμβαίνει δραστικά για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ανομίας στην επιχειρηματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ