ΕΛΛΑΔΑ

Λύσεις για έναν κόσμο που αλλάζει στο 5ο Νew York Times Athens Democracy Forum

Λύσεις για έναν κόσμο που αλλάζει στο 5ο Νew York Times Athens Democracy Forum
CNN Greece

Με υψηλούς προσκεκλημένους ξεκίνησαν σήμερα στο Ζάππειο τα πάνελς και οι εργασίες στο 5ο New York Times Athens Democracy Forum το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο στο Costa Navarino.H μέρα στο Ζάππειο ξεκίνησε με χαιρετισμό του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενώ τα βασικά θέματα στα πάνελς ήταν ο ρόλος της πληροφορίας στην εποχή μας μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, και τι επιπτώσεις έχει αυτό στις σύγχρονες δημοκρατίες, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών σε μία εποχή που οι πολίτες αναζητούν λύσεις σε τοπικό επίπεδο, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν είναι πλέον μια ελκυστική διαδικασία για τους πολίτες.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσίαση την κυρίας Χιεονσέον Λι Βορειοκορεάτισας ακτιβίστριας που κατάφερε να φύγει από της χώρα της πριν από αρκετά χρόνια και έδωσε στους ακροατές μια παραστατική εικόνα για τη σημερινή Βόρεια Κορέα.

Η κυρία Χιεονσέον Λι μοιράστηκε με τους ακροατές τις εμπειρίες της από τη Βόρεια Κορέα. Πηγή: CNN Greece

Ξεχωριστή νότα της εκδήλωσης η έκθεση γελοιογραφίας από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που γίνεται στον ίδιο χώρο και οργανώθηκε από το φεστιβάλ LEA.

Η μέρα θα συνεχιστεί με πάνελ στη Στοά του Aττάλου, στο οποίο συμμετέχουν η κυρία Μαργκό Βάλστρομ, υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας, ο κ. Πάβλο Κλίμκιν, υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας, και η κυρία Αμίνα Μοχάμεντ υπουργός εξωτερικών και διεθνούς εμπορίου της Κένυα. Η μέρα θα κλείσει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού όπου ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης θα τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλεθ με του βραβείο δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ