ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων
Φωτογραφία αρχείου (Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου). EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται για έκτη χρονιά και τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει. Φέτος, θα στεγάζεται στο ολοκαίνουργιο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ 'Αγιος Νικόλαος).

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να εγγραφούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τα τμήματα έχουν από 5 έως 15 μαθητές και τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 4.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων μέχρι τώρα έχει υποστηρίξει σχεδόν 1.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Φέτος εισήχθησαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ οι 22 από τους 48 μαθητές της Γ' Λυκείου που είχαν παρακολουθήσει το Φροντιστήριο και μάλιστα σε σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το Πολυτεχνείο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, σε δήλωσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο που ξεκινήσαμε δοκιμαστικά πριν από έξι χρόνια, εξελίχθηκε σε έναν πολύ επιτυχημένο θεσμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ