ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο Τούρκων που απέδρασαν από τις φυλακές Κασσάνδρας

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο Τούρκων που απέδρασαν από τις φυλακές Κασσάνδρας
EUROKINISSI/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Άφαντοι παραμένουν δύο Τούρκοι που δραπέτευσαν την περασμένη Πέμπτη από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εκμεταλλευόμενοι το ημιελεύθερο καθεστώς κράτησης που ισχύει στη συγκεκριμένη δομή.

Πρόκειται για έναν 24χρονο κι έναν 33χρονο, που είχαν καταδικαστεί για λαθροδιακίνηση σε συνολικές ποινές κάθειρξης - αντιστοίχως 14 και 22 ετών - από τα οποία εκτιτέα είναι τα 10 έτη. Όπως έγινε γνωστό, είχαν μεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας τους τελευταίους μήνες, ο πρώτος τον περασμένο Μάρτιο κι ο δεύτερος τέσσερις μήνες αργότερα, τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο δραπέτες προσέφεραν εργασία στους λαχανόκηπους των φυλακών, απ' όπου φαίνεται ότι ξέφυγαν από την επιτήρηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των λεγόμενων «λογοτιμητών» (κρατούμενοι που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής και έχουν επιδείξει καλή διαγωγή).

Η απουσία τους έγινε αντιληπτή την ίδια μέρα, κατά την καταμέτρηση των κρατουμένων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είναι σε εξέλιξη, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το ΑΤ Κασσάνδρας. Επίσης, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ