ΕΛΛΑΔΑ

Συναυλία αλληλεγγύης στο Γουδί για την Ηριάννα (pics)

Συναυλία αλληλεγγύης στο Γουδί για την Ηριάννα (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Πάρκο Γουδή το βράδυ της Παρασκευής εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Το άλσος πλημμύρισε από κόσμο ενώ ο σταθμός του μετρό στην Κατεχάκη, από τις 8 το βράδυ και μετά, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο που κατευθυνόταν προς τη συναυλία.

Στην αναγγελία της διοργάνωσής της μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή, ανάμεσά τους οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νατάσσα Μποφίλιου, Villagers of Ioannina City, Δημήτρης Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Social Waste, Γιάννης Χαρούλης, Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Manu Chao.

1

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

Γύρω στις 10 το βράδυ τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν τυπωθεί κι ανέρχονταν στις 20.000, εξαντλήθηκαν κι όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές «τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους».

2

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

Στους τοίχους ήταν κρεμασμένα πανό με κύρια συνθήματα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και «ποιων η δικαιοσύνη, δίκιο θα δικάσει».

Στις 16 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί, για δεύτερη φορά, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση τον περασμένο Ιούλιο που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.

4

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ