ΕΛΛΑΔΑ

«Αγαπήστε τον εαυτό σας»: Η περιπέτεια της Ελίνας Ψημίτη με τον καρκίνο του μαστού

Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου - CNN Greece

Μπορεί να σοκαρίστηκε πολλές φορές με το άκουσμα της διάγνωσης – καρκίνος μαστού- μπορεί να φοβήθηκε κάμποσες για τις παρενέργειες μετά το χειρουργείο, όμως δεν λύγισε και δεν κάμφθηκε.

Ανασκουμπώθηκε, αντιμετωπίζοντας την περιπέτεια ως ένα project ζωής που οφείλει να το αντιμετωπίσει, είδε το θεριό κατάματα, το ζύγισε και το πολέμησε.

Η επιχειρηματίας στο πεδίο της ιατρικής τεχνολογίας, αρχιτέκτων και μηχανικός Ελίνα Ψημίτη, μέσα από την σοβαρή της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, κατάφερε να αντιμετωπίσει με δυναμισμό τη νόσο- είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είπε ποτέ «δεν θα τα καταφέρω»- να τη θεραπεύσει και να συγγράψει ένα ιδιαίτερα χρηστικό βιβλίο για όλες τις γυναίκες- ασθενείς και υγιείς- αλλά και για όλους τους άνδρες. Σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς της, κρατούσε σημειώσεις, έτσι η Ελίνα Ψημίτη, αποφάσισε μαζί με την γιατρό της- η οποία στη συνέχεια έγινε μία ξεχωριστή και πολύ αγαπητή φίλη, τη χειρουργό μαστού Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου, να συγγράψουν ένα βιβλίο- αντίδωρο- προς όλους τους ανθρώπους, «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ –Διαχείριση του φόβου και της καθημερινότητας, tips & tricks».

Η ίδια δηλώνει σήμερα θεραπευμένη και όχι επιζήσασα, αναφέρεται στις πεποιθήσεις και προκαταλήψεις που έχουμε όλοι μας απέναντι στη νόσο, υπερθεματίζει για τους Έλληνες γιατρούς που είναι εξαίρετοι και έχουν φιλότιμο και στέλνει το μήνυμα «Αγαπήστε τον εαυτό σας, καθώς ο καρκίνος είναι μία πολυπαραγοντική νόσος και κάντε όλες τις προληπτικές εξετάσεις». Η Ελίνα Ψημίτη με παρρησία δηλώνει, ότι ήταν αμελής με τις δικές της εξετάσεις.

Το βιβλίο αυτό, όπως αναφέρει, αποτελεί δώρο προς όλους τους ανθρώπους, έχοντας προηγηθεί για την ίδια το ερώτημα: «τι κάνεις με τη ζωή που σου χαρίστηκε;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ